Besparen met eigenrisicodragerschap Ziektewet?

Veel werkgevers kunnen flink besparen op hun kosten als ze de uitvoering voor de Ziektewet onderbrengen bij private partijen zoals verzekeraars in plaats van bij het UWV. Deze besparing kan volgens recent onderzoek oplopen tot 60%.

Eigenrisicodragerschap is voor grote werkgevers zeker het overwegen waard. Maar ook voor kleinere werkgevers is het al snel een aantrekkelijk alternatief voor het UWV. Volgens het onderzoek kunnen Nederlandse werkgevers daardoor jaarlijks in totaal een kleine € 200 miljoen besparen op de premie. Wel moeten er in dat geval extra kosten worden gemaakt voor onder meer de administratie.

Ook minder uitkeringen

Naast voordeel op de premie hebben eigenrisicodragers ook andere – financiële – voordelen. Uit het onderzoek bleek namelijk ook dat de gemiddelde eigenrisicodrager zo’n 40% minder aan uitkeringen uitkeert dan vergelijkbare werkgevers die zijn verzekerd via het UWV.

Dit valt te verklaren uit het feit dat een eigenrisicodrager aanzienlijk meer mogelijkheden heeft om de regie te voeren bij het herintreden van zieke werknemers. Door hierbij een actievere rol te spelen, zijn hun uitkeringskosten vaak veel lager dan het landelijk gemiddelde. Bijkomend voordeel van deze aanpak is de betrokkenheid bij de zieke werknemer(s).

Verzuimverzekering en uitvoering ZW

Afhankelijk van het risicobeleid van de onderneming, kan het verstandig zijn voor eigenrisicodragers om een verzuimverzekering af te sluiten. In dat geval is het wel zo handig om te kiezen voor een partij die ook de uitvoering van de Ziektewet in het dienstenpakket heeft opgenomen. Dat scheelt niet alleen in de administratieve lasten, maar kan ook juridische discussies voorkomen.

Bedrijf als persoonlijke asset

Uw bedrijf is een belangrijke asset binnen uw persoonlijke financiën. Door het ook op die manier een plaats te geven in uw leven, helpen wij u om ook privé het optimale uit uw bedrijf te halen waar het om inkomen en vermogensgroei gaat. Een financieel plan is daarmee de tegenhanger van uw ondernemingsplan en dus zeker zo belangrijk.