Deposito sparen interessant door hoger rendement

Deposito sparen is populair. Vanwege de lage rente op spaarrekeningen zoeken veel mensen naar alternatieve manieren van sparen die meer opleveren maar toch veilig zijn. Deposito sparen is dan een uitstekende oplossing voor bedragen tot 100.000 euro. Maar let op: met deposito sparen zet u uw geld voor langere tijd vast!

De termijn van deposito sparen varieert van een paar maanden tot tien -soms twintig- jaar. De rente bij deposito sparen is vaak veel hoger dan die van een spaarrekening zonder voorwaarden. Als u uw geld vijf jaar vast zet, haalt u zeker een half procent meer rendement en een procent extra is geen uitzondering. Daarbij is de rente bij deposito sparen een vaste rente. Gedurende de looptijd krijgt u dus altijd hetzelfde percentage.

Deposito sparen: waar moet u op letten?

Eigenlijk is deposito sparen iets risicovoller dan gewoon sparen, maar omdat het onder het depositogarantiestelsel valt, worden bedragen tot 100.000 euro per rekening door de overheid gegarandeerd. Wel kan de overheid besluiten om het stelsel aan te passen. Zeker als u wilt deposito sparen met een langere termijn, moet u hiermee rekening houden.

Verder geldt dat u gedurende de looptijd uw geld niet mag opnemen. Het openbreken van het contract is ingewikkeld, duur en in sommige gevallen zelfs onmogelijk. Deposito sparen is daarmee echt een middel dat hoort bij langere termijn beleggingen.

Een variant waarbij u wel bij uw geld kunt komen, is het zogenaamde klimspaardeposito. Deze kent echter een variabele rente, die bij aanvang laag is en pas stijgt naarmate uw spaargeld langer op de rekening staat.

Depostito sparen: hoogste rente

Welke bank de hoogste rente geeft over deposito sparen, kan van dag tot dag verschillen. Er zijn diverse actuele rentemeters te vinden op internet. Als u wilt gaan deposito sparen, is het slim om deze eerst te raadplegen alvorens uw keuze te maken.

Zorg er wel voor dat uw financiën in evenwicht blijven. Deposito sparen is door de hoge rente en het depositogarantiestelsel een interessant alternatief, maar heeft ook beperkingen omdat u langere tijd niet over uw geld kunt beschikken.

Faijdherbe, Vereijken & Van der Linde kan u helpen de balans te vinden. Door onze integrale visie brengen wij al uw inkomens- en vermogensonderdelen met elkaar in verband en adviseren u wat de beste keuze is in uw situatie.