Sparen tips – de beste adviezen en spaartips

Wie op zoek is naar spaartips, moet allereerst zijn eigen financiën goed op orde hebben. Weet u precies wat u uitgeeft en waaraan? En weet u dat alleen voor de komende maanden of voor de komende vijf -of twintig- jaar? De allerbeste tips om te sparen of te besparen komen pas naar boven als u inzicht hebt in uw financiële situatie!

Inzicht begint met overzicht. Niet alleen van uw inkomsten en uitgaven, maar van alles wat met uw financiën te maken heeft. Een -digitaal- huishoudboekje bijhouden is één van de belangrijkste tips als het om sparen gaat: budgetbeheer staat aan de basis van geld overhouden en dus van sparen. Andere spaartips zijn om geld dat u over hebt direct op een spaarrekening te parkeren. U hebt het dan echt gereserveerd en het verdwijnt niet in de huishoudpot.

Er zijn diverse digitale huishoudboekjes beschikbaar die u gratis of tegen een geringe vergoeding kunt gebruiken.

Tips om geld uit te sparen op verzekeringen en rood staan

Als u op zoek bent andere tips om te sparen of te besparen, denk dan ook eens aan uw verzekeringen. Wanneer hebt u voor het laatst onderzocht of deze nog wel passen bij uw situatie? Of in hoeverre u verzekeringen elkaar overlappen, waardoor u dubbel verzekerd bent? En of ze de beste prijs-kwaliteitverhouding hebben? Dat is één van de beste tips om geld uit te sparen en kan u soms honderden euro’s per jaar opleveren.

Veel Nederlanders staan aan het einde van de maand rood. Wist u dat u dan een torenhoge rente moet betalen? Helemaal als u en uw gezinsleden ook sparen, is dit niet logisch. De belangrijkste spaartips: spaar liever minder dan dat u rood staat en -opnieuw- plan uw uitgaven goed!

Financieel plan biedt spaartips voor nu en de toekomst

Faijdherbe, Vereijken & Van der Linde kan u helpen met nog veel meer tips om te sparen en te besparen door uw gehele financiële huishouding voor nu en de toekomst voor u uit te werken. Alle grote gebeurtenissen in een mensenleven hebben gevolgen voor uw financiële huishouding en leveren stuk voor stuk andere spaartips op.